1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto

Oficiální stránky futsalového klubu
1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto
www.nejzbach.cz    

1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto

Nové vedení Nejzbachu schváleno. A co II. liga?

Nové vedení Nejzbachu schváleno. A co II. liga?

Vysoké Mýto – Co viselo ve vzduchu, se stalo skutečností. Mimořádná Valná hromada Nejzbachu Vysoké Mýto, která se konala na konci minulého týdne, rozhodla, že staré vedení končí. Bylo odvoláno. Zdroj: https://orlicky.denik.cz/ostatni_region/nove-vedeni-nejzbachu-schvaleno-a-co-ii-liga-20180817.html

S okamžitou platností nastupuje vedení nové. Předsedou se stal Bohumil Štanglica, mezi členy výkonného výboru budou Petr Jeníček, Martin Brychta, Jiří Michalec a Daniel Rajnoch. Shodli se na tom jednohlasně všichni, kteří se valné hromady účastnili. Hotovo bylo za hodinu.

„Dopadlo to dobře. Já staré vedení chápu, bylo unavené, nechtělo to dál dělat za takových podmínek. Dalo se to řešit i jiným způsobem,“ uvedl Petr Jeníček, který se do to všeho pustil s velkou vervou, jakmile se on i jeho spoluhráči dozvěděli, že by neměli v nadcházející sezoně futsal vůbec hrát ve Vysokém Mýtě.

S tím se pochopitelně nechtěli smířit. Nejzbach má na futsalové mapě dlouhé roky místo rezervované, jenže tomu mělo staré vedení udělat přítrž.

Ani po zvolení nového vedení ovšem vyhráno není. Stále není jasné, jestli Nejzbach bude hrát alespoň druhou ligu. „Jednohlasně jsme se s hráči shodli, že hrát chceme, že o druhou ligu budeme bojovat, když bývalé vedení první ligu nepřihlásilo,“ nastínil Jeníček jeden z hlavních bodů, proč se ve Vysokém Mýtě čeřila voda. „Doposud nevíme, jakou soutěž budeme hrát. Oficiální vyjádření ze svazu by mělo přijít příští čtvrtek. Nicméně jsme se svazem v neustálém spojení, tudíž bychom mohli už do konce tohoto týdne vědět, jestli se druhá liga hrát bude, nebo nikoliv,“ vysvětluje Petr Jeníček.

Že by se nehrála, si momentálně nikdo nedokáže představit. Hráči počínaje a diváky konče.

Co by se dělo dál?

Mužstvo by muselo začínat divizí. „To je pro nás celkem nezajímavé. Divize se hraje turnajově o víkendu. Je to neatraktivní pro lidi i samotné hráče.

Nedovedu si to představit. Pokud by ale nic jiného nezbývalo, museli bychom pilulku hořkosti spolknout, odehrát to a ihned postoupit do druhé nejvyšší soutěže,“ přemítá v hlavě nový člen výkonného výboru. „Na to ale nechci ani pomyslet. Chceme hrát druhou ligu a okamžitě postoupit,“ hovoří zcela jasně.

Nejzbach tak či onak čeká nová éra.

Bude záležet s jakou vervou se nové vedení pustí do práce, co se podaří v rychlé době vytvořit. Při skladbě členů výboru Petr Jeníček přihlížel na to, aby u toho byli lidé, kteří jsou s klubem spjati, nebo v minulosti byli. „Volba byla ideální. Martin Brychta je z Vysokého Mýta, je to vynikající trenér. Jiří Michalec je zakladatel klubu společně s panem Popelkou a Daniel Rajnoch je zkušený borec, reprezentant, má toho hodně za sebou a klubu chce pomoci. Jako čtvrtý budu ve výboru i já,“ řekl k členům Jeníček.

Pokud z Prahy přiletí souhlasné stanovisko a Nejzbach bude moci nastoupit do soutěže, hráči nastupují do tréninku. Kádr by měl zůstat takřka takový, jaký na jaře skončil. Odešli pouze Libor Gerčák do Sparty, Václav Sklenář do Plzně a Michal Jiráský bude působit v Litoměřicích. „Ostatní hráči samozřejmě nabídky měli, mohli odejít, ale rozhodli se zůstat a pomoci Nejzbachu vrátit se do nejvyšší soutěže. Mužstvo tak zůstane prakticky pohromadě,“ potěšilo Petra Jeníčka.

Tajenka ohledně trenéra byla také odhalena. Po Miroslavu Semerádovi, který bude působit v České Lípě jako hrající asistent, se týmu ujme Martin Brychta, což je logická volba.

Zdroj: https://orlicky.denik.cz/ostatni_region/nove-vedeni-nejzbachu-schvaleno-a-co-ii-liga-20180817.html

Diskuze

Nejbližší narozeniny

07.05.2024 Jakub Slavík (26)
17.06.2024 Jan Palatka (20)
13.07.2024 Petr Jeníček (41)
Iveco Czech Republic, a. s. Město Vysoké Mýto STAVEBNINY VM s.r.o. Nopek KBT Elektronik Mados Sapa LPJ JD Dlouhý s.r.o. Concept Kovošrot - Ivan Ševčuk BKN TOMIL s.r.o. TVARMETAL, s.r.o. AB design Czech s.r.o. Pardubický kraj Národní sportovní agentura Mejtostav ps s.r.o. Joma
Kobylka hotel Vysoké Mýto

Počet návštěv: 98145
Posledních 30 dnů: 250 | Posledních 7 dnů: 60 | Poslední den: 6

© 2024 1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto | Všechna práva vyhrazena | vladimir.zidek@email.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne