1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto

Oficiální stránky futsalového klubu
1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto
www.nejzbach.cz    

1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto

Vzpoura v Nejzbachu: Berani chtějí hrát dál

Vzpoura v Nejzbachu: Berani chtějí hrát dál

Vysoké Mýto - Futsalisté se brání smazání z prvoligové mapy. V nejvyšší soutěži bojovali 24 sezon.

Jako blesk z čistého nebe zaskočila fanoušky vysokomýtských futsalistů zpráva, že klub v mužské první lize končí. Hráči se ale nevzdávají a chtějí v dresech s logem berana hrát dál.

Jednání svolají hráči

Hlavním důvodem, proč Nejzbach není dosud přihlášen do první a druhé ligy, jsou finance. „I když je stát v poměrně velkém ekonomickém rozkvětu, stále hůře se získávají obětaví sponzoři. Je tady absolutní nepodpora sportu státem, chybějící podpora města, zhoršující se vztahy s orgány, které potřebujeme nezbytně k činnosti,“ stojí v prohlášení podepsaném vedením klubu.

Hráči se však vzbouřili: chtějí mimořádnou valnou hromadu, o jejíž svolání požádali výkonný výbor už 19. června, a to s třicetidenní lhůtou. Nedočkali se. Přesto bude. Práva zakotveného ve stanovách totiž využije obránce Nejzbachu Petr Jeníček. „Valnou hromadu svolám v pátek, proběhne do deseti až patnácti dnů,“ potvrdil.

Cíl je jasný: „Chceme nové vedení, sehnat sponzory a v co nejkratší možné době postoupit zpět do nejvyšší futsalové soutěže,“ vyjmenoval iniciátor valné hromady Petr Jeníček s tím, že v nadcházející sezoně by se s týmem ještě mohli dohlásit do 2. ligy - Východ.

Tři odchody

„Domluvili jsme se, že bychom druhou ligu hráli zadarmo, abychom sehnali peníze a připravili se na návrat do nejvyšší soutěže,“ nastínil další plány Petr Jeníček a dodal, že kádr opustí pouze tři hráči: brankář Libor Gerčák bude hrát za Spartu, Václav Sklenář za Plzeň a Michal Jiráský by měl oblékat dres Litoměřic.

„My ale budeme hrát, pouze když tady nebude současné vedení,“ upozornil Petr Jeníček, který se podle svých slov účasti v orgánech spolku nebrání. Předseda klubu Ladislav Popelka situaci nechtěl komentovat.

Futsalový klub v Mýtě vznikl v roce 1983, svou historii v první lize mužů začal psát před čtyřiadvaceti lety a jeho hráči se jí nechtějí vzdát. Kromě mužů v klubu hraje i mládež v kategoriích do sedmnácti a devatenácti let. Pro tu se nic nemění. „Mládež bude přihlášena do 1. celostátní ligy,“ potvrdilo v prohlášení vedení klubu.
Zdroj: https://orlicky.denik.cz

Diskuze

Nejbližší narozeniny

07.05.2024 Jakub Slavík (26)
17.06.2024 Jan Palatka (20)
13.07.2024 Petr Jeníček (41)
Iveco Czech Republic, a. s. Město Vysoké Mýto STAVEBNINY VM s.r.o. Nopek KBT Elektronik Mados Sapa LPJ JD Dlouhý s.r.o. Concept Kovošrot - Ivan Ševčuk BKN TOMIL s.r.o. TVARMETAL, s.r.o. AB design Czech s.r.o. Pardubický kraj Národní sportovní agentura Mejtostav ps s.r.o. Joma
Kobylka hotel Vysoké Mýto

Počet návštěv: 98145
Posledních 30 dnů: 250 | Posledních 7 dnů: 60 | Poslední den: 6

© 2024 1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto | Všechna práva vyhrazena | vladimir.zidek@email.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne