1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto

Oficiální stránky futsalového klubu
1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto
www.nejzbach.cz    

1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto

VELMI TĚŽKÉ ROZHODNUTÍ

VELMI TĚŽKÉ ROZHODNUTÍ

Vyjádření klubu 1.FC Nejzbach Vysoké Mýto

 

Vedení  1.FC Nejzbach Vysoké Mýto se rozhodlo k velmi nelehkému rozhodnutí, a to, pro příští ročník 2018/2019 nepřihlásit družstvo mužů do 1.Varta futsal ligy ani do 2. Ligy. Mládež bude přihlášena , tak jak je zvykem , do 1. celostátní  ligy.

Toto rozhodnutí vyplynulo z mnoha okolností, které se nedají seřadit podle větší důležitosti, ale byly jednotlivými střípky k výše uvedenému rozhodnutí.

Zmínili bychom jen některé.

Absolutní nepodpora sportu státem, velmi složité, drahé, pracné, byrokratické dotační žádosti od MŠMT s velmi nejasným výsledkem, minimální  finanční a  chybějící  jakákoli jiná podpora města, zhoršující se vztahy  s orgány, které potřebujeme nezbytně k činnosti.

Vedení komise futsalu se stále více vzdaluje ideálu co se týče rozhodování, progresivitě a podpoře prvoligových klubů a jako servisní organizace spíše působí už jen jako represivní organizace, která důležitá rozhodnutí stále odkládá, nebo je neřeší  anebo jsou jen polovičatá. Zabývá se nepodstatnými věcmi, vymýšlí nesmyslné pokuty, dělá špatná rozhodnutí atd.. (pokuta za nedodání videa při TV přenosu, kauza Sparta, návrhy komise rozhodčích futsalu, reprezentace a její trenér, PR povinnosti, výběrové řízení na pozice…..) .  Přihlížení na nezájem FAČRu o odnož sportu zvaný FUTSAL.  Finanční podporu nechává výlučně na prvoligových klubech.

I když je stát v poměrně velkém ekonomickém rozkvětu, stále hůře se získávají obětaví sponzoři, kteří by financovali chod klubu, s tím souvisí i získávání ochotných spolupracovníků nezbytných pro chod klubu.

Nepřetržité 25 leté působení v nejvyšší soutěži ubírá sil a energii i těm nejvytrvalejším . Toto rozhodnutí je o to bolestivější, že se nám podařilo kádr omladit, stabilizovat a zkvalitnit.

Z těchto a mnoho dalších střípků vyplynulo výše uvedené rozhodnutí.

 

Za 1.FC Nejzbach Vysoké Mýto      Vedení  klubu

Diskuze

Nejbližší narozeniny

07.05.2024 Jakub Slavík (26)
17.06.2024 Jan Palatka (20)
13.07.2024 Petr Jeníček (41)
Iveco Czech Republic, a. s. Město Vysoké Mýto STAVEBNINY VM s.r.o. Nopek KBT Elektronik Mados Sapa LPJ JD Dlouhý s.r.o. Concept Kovošrot - Ivan Ševčuk BKN TOMIL s.r.o. TVARMETAL, s.r.o. AB design Czech s.r.o. Pardubický kraj Národní sportovní agentura Mejtostav ps s.r.o. Joma
Kobylka hotel Vysoké Mýto

Počet návštěv: 98145
Posledních 30 dnů: 250 | Posledních 7 dnů: 60 | Poslední den: 6

© 2024 1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto | Všechna práva vyhrazena | vladimir.zidek@email.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne