1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto

Oficiální stránky futsalového klubu
1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto
www.nejzbach.cz    

1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto

Když na futsal, tak do Mýta!!... To se vyplatí

Když na futsal, tak do Mýta!!... To se vyplatí

1. FC Nejzbach V. Mýto – SK Slavia Praha 5:3 (4:2)

Hala našlapaná k prasknutí, elektrizující atmosféra a skvělý výkon všech aktérů. Ano, Nejzbach je momentálně velmi prestižní futsalovou adresou. Gradující formu domácích poznali Pražané v plné nahotě. Úvodních 15 minut? To si svěřenci kouče Veljkoviče museli připadat jako na kolotoči. Bum, bác, čtyři standardky a rázem to bylo 4:0.

Úsměv na tváři Miroslava Semeráda byl zcela na místě. „Ano, na nácvik standardních situací jsme se poslední dobou hodně zaměřili. Velmi často na nich totiž závisí vývoj utkání. Těší mě, když tu řeholi z tréninku pak kluci prodají na place, to pak vidí, že nemakají pro nic za nic,“ poznamenal mýtský strateg. Sešívání v defenzivě absolutně nestíhali. Načal je po rohu Vodrážka a ze stejné situace se prosadil Michalec. Tlak beranů se stupňoval a další góly doslova visely ve vzduchu. Devastace slavistické obrany pokračovala i nadále, Novák z přímáku 3:0 a Vladyka opět po rohovém kopu 4:0. „To jsme absolutně nezvládli, tahle pasáž byla strašidelná. Moc dobře jsme věděli, že nás tady nečeká nic jiného než válka. Nejzbach na nás vlétnul a donutil nás chybovat. Dobře, jedna minela se dá pochopit, ale 4 za 14 minut, to už je moc. Je fakt, že jsme se pak dvěma góly vrátili do zápasu, ale Gerčák nás potom prostě vychytal. Je to takový pavouk a je hodně obtížné ho prostřelit,“ kroutil hlavou Jan Lištván. Brankář Nejzbachu sice v závěru první půle dvakrát inkasoval po dalekonosných projektilech míči a Arsovského, ale potom zamknul kasu na 7 západů. Vychutnal si příležitosti Lištvána, Arsovského i megaloženku míči.

Po obrátce se duel přesunul do jakési vyčkávací fáze. Bylo na slunce jasné, že kdo dá první gól, tak bude v obrovské výhodě. Nakonec se to povedlo Nejzbachu. Gerčákův dlouhý výhoz si v plném běhu zpracoval Vágner a nádherně propálil Kubíčka. Ten si jenom smutně prohrábnul Krakonošův plnovous, s tím nešlo dělat vůbec nic. „Tak sedlo mi to, pravda, pěkně to vyšlo minulý týden v Brně Pácovi (Petr Vladyka), dnes mně, a to ještě moc nechybělo a Šabata mohl vystřihnout parádní nůžky vleže. Myslím ale, že o hezkých gólech to dnes nebylo, rozsekly to standardky, ty byly klíčové. Máme je dobře nacvičené. Trenér Semerád jim věnuje velkou pozornost. Názorně nám vše vysvětlí, třeba lepší postavení, což nám neskutečně pomáhá. To, že se nám takhle daří, je především jeho zásluha,“ vysekl poklonu kapitán Nejzbachu Jakub Vágner. Ten byl po utkání hodně unavený, ale šťastný. Jeho tým nevykolejila ani branka Směřičky na 5:3 a domácí se tak díky pátému vítězství v řadě vyšvihli na 3. místo v tabulce.

A může být ještě lépe. Závěrečný zápas kalendářního roku 2017 sehrají berani na palubovce trápícího se Měníku a první lednový pátek přivítají v Nejzbach aréně úřadujícího mistra z Chrudimi… a to se teprve můžou dít věci. „Nejzbach hraje v top formě a momentálně se může měřit s úplně každým. Mají výborně složené mužstvo s několika individualitami v čele s mým kosím bratrem Kubou Vágnerem. Ten byl dnes rozdílovým hráčem. Skvěle dirigoval obranu a vstřelil i krásný gól. Nezbývá mi než smeknout,“ usmíval se matador Slavie Jan Lištván.

Branky – 6. Vodrážka, 10. Michalec, 12. Novák, 14. Vladyka, 31. Vágner – 16. Miča, 17. Arsovski

Nejzbach – Gerčák, - Kubát, Novák, Jiráský, Vágner, Vladyka, Michalec, Vodrážka, Šabata, Jeníček, Štanglica, Špinar

Slavia – Kubíček – Hrdna, Brychta, Směřička, Míča, Novotný, Lištván, Hrubý, Turek, Arsovski, Homola

Galerie k aktualitě

Diskuze

Nejbližší narozeniny

07.05.2024 Jakub Slavík (26)
17.06.2024 Jan Palatka (20)
13.07.2024 Petr Jeníček (41)
Iveco Czech Republic, a. s. Město Vysoké Mýto STAVEBNINY VM s.r.o. Nopek KBT Elektronik Mados Sapa LPJ JD Dlouhý s.r.o. Concept Kovošrot - Ivan Ševčuk BKN TOMIL s.r.o. TVARMETAL, s.r.o. AB design Czech s.r.o. Pardubický kraj Národní sportovní agentura Mejtostav ps s.r.o. Joma
Kobylka hotel Vysoké Mýto

Počet návštěv: 98139
Posledních 30 dnů: 253 | Posledních 7 dnů: 61 | Poslední den: 8

© 2024 1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto | Všechna práva vyhrazena | vladimir.zidek@email.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne