1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto

Oficiální stránky futsalového klubu
1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto
www.nejzbach.cz    

1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto

Gerčák s nulou, Špinar s gólem, aneb vítězná šňůra Nejzbachu se v Ostravě nepřetrhla.

Gerčák s nulou, Špinar s gólem, aneb vítězná šňůra Nejzbachu se v Ostravě nepřetrhla.

Gemaspol Jeseník – 1. FC Nejzbach V. Mýto 0:5 (0:2)

 

Inu. Zájezd to byl zajímavý, všechna čest. Sportovní hala VŠB sice zela prázdnotou, to však borce ve žlutém nikterak nevyvedlo z konceptu. Ti přijeli s jasným cílem naplno bodovat a to do puntíku splnili. Co na tom, že místy to byla bramboračka a občas to bolelo (knockout Jardy Kubáta, kterému Gerčák vyrazil prudký balón přímo do obličeje). „Ani jsem nestačil zvednout ruce a šel jsem k zemi, jaká to byla šlupka,“ usmíval se po utkání obránce Mýta. První branku večera vsítil Vladyka. Nerozmýšlel co s míčem a poslal ho přímo pod klacek. O minutu později přidal klasického haluzáka Jiráský, i ten se ale počítal. Poločas 0:2 předpovídal pro Nejzbach celkem pohodovou druhou dvacetiminutovku. Jeseník byl totiž v zakončení absolutně marný. Gerčák měl v rukavicích magnety a ostrostřelci z lázní Vincenta Priessnitze se jen smutně chytali za hlavu. Situaci trefně vystihl sportovní ředitel Nejzbachu Roman Páral „ Jeseník by dnes neskóroval, ani kdyby se hrálo do půlnoci,“ a měl recht. Co neproměnil například Marcinov, to se jen tak nevidí. Domácí hráli sympaticky, ale nadstavba v podobě gólu prostě chyběla „ Na to jsme dnes dojeli. Výkon až tak špatný nebyl, ale když jsme trefili bránu, tak to pokryl Gerčák. Hrajeme premiérovou sezónu v první lize a sbíráme zkušenosti. Škoda, že nemůžeme hrát doma v Jeseníku, bylo by to pro nás lepší,“ připustil gólman Gemaspolu Jakub Till. Jesenický pořízek mezi třemi tyčemi si tak musel se svými parťáky vychutnat zápas až do dna. Dvakrát lovil balón ze své sítě po gólech Michalce. Ten nebyl líný na krok a vyplatilo se. „Zázraky se dějí. Roman Michalec byl dvakrát úplně sám na zadní tyči,“.... Píchnul si kapitán Mýta Jakub Vágner. Na poslední 3 minuty poslal Miroslav Semerád na palubovku mladé pušky a bylo veselo. „Když už, tak už,“ řekl si náhradní gólman Nejzbachu Jan Špinar. Tomu sebevědomí absolutně nechybělo. Svůj premiérový start v tuzemské nejvyšší soutěži si užil do sytosti. Ve 37. minutě s přehledem proměnil penaltu a se zaťatými pěstmi nechal volný spád emocím. „Bylo to celkem snadný. Podíval jsem se, jak stojí brankář a pak to tam poslal. Když měl Jeseník pátý faul, tak jsem se domluvil s Vagym, že to půjdu kopnout. Bylo to 0:4, tak nikdo nic nenamítal. Tak jsem to tam prásknul a bylo..... penalty trénuju a docela mi jdou, ještě tak vypilovat brankářské umění, to by bylo. Mám však vedle sebe nejlepšího z nejlepších (Libora Gerčáka) je to velký učitel, takový děděk Drchlík (ze seriálu Návštěvníci),“ usmíval se Jan Špinar.

 

Branky -  17. Vladyka, 18 Jiráský, 22. a 33. Michalec, 37. Špinar.

 

Jeseník – Till – Plhák, Novák, Macura, Žák, Kozelský, Vavrač, Marcinov, Růžička, Vavrušák.

 

Nejzbach – Gerčák (37. Špinar) – Vágner, Vladyka, Michalec, Šabata, J. Novotný, P. Novotný, Kubát, Novák, Štanglica, Sklenář, Jiráský.

Diskuze

Nejbližší narozeniny

07.05.2024 Jakub Slavík (26)
17.06.2024 Jan Palatka (20)
13.07.2024 Petr Jeníček (41)
Iveco Czech Republic, a. s. Město Vysoké Mýto STAVEBNINY VM s.r.o. Nopek KBT Elektronik Mados Sapa LPJ JD Dlouhý s.r.o. Concept Kovošrot - Ivan Ševčuk BKN TOMIL s.r.o. TVARMETAL, s.r.o. AB design Czech s.r.o. Pardubický kraj Národní sportovní agentura Mejtostav ps s.r.o. Joma
Kobylka hotel Vysoké Mýto

Počet návštěv: 98131
Posledních 30 dnů: 249 | Posledních 7 dnů: 57 | Poslední den: 8

© 2024 1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto | Všechna práva vyhrazena | vladimir.zidek@email.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne