1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto

Oficiální stránky futsalového klubu
1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto
www.nejzbach.cz    

1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto

Sedmnáctka Nejzbachu napsala pohádku

Sedmnáctka Nejzbachu napsala pohádku

Neskutečný příběh, Nejzbach v letošní sezóně slaví 40 let a kategorie U17 dala celému klubu, fanouškům, zakladatelům a všem příznivcům vysokomýtského futsalu obrovský dárek, a to mistrovskou trofej.

KOMENTÁŘ

V letošní sezóně se sešla v kategorii U17 opravdu skvělá generace hráčů a především skvělá parta, a to byl základ úspěchu, před sezónou to vypadalo, že silnější kategorie by měla být U19, ale už po pár turnajích bylo jasné, že U17 letos bude mít větší naději na lepší umístění, a tak z kádru devatenáctky se do sedmnáctky přesunul Pavel Kuta a Ondřej Svoboda, kteří s futsalem začali před letošní sezónou a oba už patří na soupisku áčka a mládežnických reprezentací. Na začátku nového roku se k týmu přidal poslední střípek k úspěchu, ale rovnou ten nejdůležitější, a to trenér Vítězslav Hrubý od jeho příchodu sedmnáctka nepoznala hořkost porážky a díky tomu dokázala, také postoupit do Final four. Celý tým se celou sezónu scházel ve velmi dobrém počtu na tréninky, od nového roku se ustalily čtyřky, které se vůbec neměnili a sehranost byla čím dal víc znát hráči o sobě na palubovce věděli a atmosféra v týmu připomínala nejlepší roky Nejzbachu, když v týmu působili hráči, jako Semerád, Vladyka, Formánek, Gerčák atd. Nejzbach do Final four postoupil na úkor pražské Sparty, která se pohybovala celou sezónu na čele tabulky, jenže poslední turnaj v Brně nezvládla a v kabině Nejzbachu propukla obrovská radost. Celý realizační tým se snažil krotit emoce, protože každý věděl, že vrchol sezóny teprve přijde v podobě Final four. Dva týdny plánování, tréninku a obrovského těšení na ten okamžik až to vypukne. Celý klub k této události přistoupil velmi zodpovědně a na Final four se vydal již den před, tímto si zaslouží poděkování společnost Iveco, která nám umožnila cestu autubusem a komfort hladkého cestování. S týmem se vydala také velmi početná skupina fanoušků neboli rodičů, a ta podpora byla opravdu znát v Modřicích nám vytvořila víceméně domácí atmosféru. Část realizačního týmu a především Pavel Kuta, ale absolvoval ještě v pátek utkání 1. Futsal ligy, proti Slavii, kde patřil k nejlepším hráčům na palubovce a hned po utkání se, ale přesunul do Brna na hotel, kde také ještě čekal Vítězslav Hrubý a Josef Kanta na příjezd tohoto důležitého hráče. Zvláštní poděkování také zaslouží fotbalový klub SK Vysoké Mýto, který uvolnil hráče na všechny turnaje a pomohl velkým dílem k tomuto velkému úspěchu. 

SEMIFINÁLE: Nejzbach 4:1 Slavia Praha

Poté už ten velký DEN na který se každý, tak těšil a to sobota 04.02. 2023, celý tým se z hotelu přesunul do haly v Modřicích, kde už se soustředil pouze na futsal a v kabině už zněla od samého začátku pouze hymna Nejzbachu. Od 10:00 nás čekalo semifinále, proti pražské Slavii, kompletně celý tým si uvědomoval sílu našeho soupeře a především sílu Kuči, na kterého jsme se velmi dobře připravili a víceméně vymazali ze hry. To na opačné straně si soupeř zkoušel hlídat Kutu, jenže ten už v první minutě ukázal svůj talent a dostal berany do vedení 1:0, před koncem prvního poločasu do dvougólového vedení poslal Nejzbach Šimon Meduna, který uklidil míč do odkryté branky. Vysokomýtští se celý zápas opírali o kvalitní obranu. Ve 28. minutě přišel dlouhý míč od brankáře Ondry Svobody na Matyáše Šedu, který hlavou usměrnil míč za záda Kautského. Poté přišel ve třicáté minutě tradiční moment a to Špaček na zadní tyči, který minul prázdnou branku. O minutu později se ale už nemýlil a zakončil přesně a posunul Nejzbach víceméně už do FINÁLE. Pražská Slavia zvládla už výsledek pouze korigovat z power-play na 4:1. 

FINÁLE: Nejzbach 2:2 (3:1 pp) Chrudim

Ve velkém finále nás čekalo východočeské derby, před utkání si všichni dělali srandu, že by bylo pěkné, aby utkání skončilo na penalty a opravdu, že tak skončilo. Chrudim v utkání byla hodně na míči a dostávala se do velkých šancí, ale v brance Nejzbachu předváděl skvělé zákroky Ondřej Svoboda. V 10. minutě přišel nešťastný moment a to sražená rána do branky Nejzbachu a Chrudim se ujala vedení. Vysokomýtští si pomáhali dlouhými míči z vlastní poloviny na pivota, a to vycházelo a do poločasu Nejzbach po brance Matyáše Šedy srovnal a skóre mohl být veseleješí, jenže skvělý zákrok v poslední minutě prvního poločasu proti Špačkovi předvedl Špáník. Ve druhém poločase bylo vidět, že nikdo nechce udělat chybu a každý si uvědomoval důležitost utkání a ve 26. minutě přišla pro Nejzbach těžká situace, když do branky proletěla tečovaná střela Biška a Chrudim se dostala znovu do vedení. Útoky se přelévali z jedné strany na druhou, ale brankáři předváděli skvělé zákroky. Vysokomýtští začínali už přemýšlet nad hrou bez brankáře, ale ve 35. minutě Špaček skvělou ranou vyrovnal a poslal utkání do prodloužení. V prodloužení se do větších šancí dostala především Chrudim, ale když už nezachytil míč skvěle chytající Svoboda, tak ho z brankové čáry vykopl Martin Loukota. A na řadu přišel penaltový rozstřel, před kterým, ale prišel telefonát od Libora Gerčáka, který chtěl mluvit s brankářem vysokomýtské sedmnáctku, a že poradil skvěle, protože Ondra Svoboda v penaltovém rozstřelu za svá záda pustil pouze jednou míč a Nejzbach se tak po rozhodující penaltě Ondry Dolníčka mohl radovat z mistrovské trofeje a obrovského úspěchu pro celé Vysoké Mýto a celý Pardubický kraj. 

Diskuze

Nejbližší narozeniny

07.05.2024 Jakub Slavík (26)
17.06.2024 Jan Palatka (20)
13.07.2024 Petr Jeníček (41)
Iveco Czech Republic, a. s. Město Vysoké Mýto STAVEBNINY VM s.r.o. Nopek KBT Elektronik Mados Sapa LPJ JD Dlouhý s.r.o. Concept Kovošrot - Ivan Ševčuk BKN TOMIL s.r.o. TVARMETAL, s.r.o. AB design Czech s.r.o. Pardubický kraj Národní sportovní agentura Mejtostav ps s.r.o. Joma
Kobylka hotel Vysoké Mýto

Počet návštěv: 98101
Posledních 30 dnů: 271 | Posledních 7 dnů: 60 | Poslední den: 5

© 2024 1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto | Všechna práva vyhrazena | vladimir.zidek@email.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne