1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto

Oficiální stránky futsalového klubu
1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto
www.nejzbach.cz    

1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto

Bojovný výkon na body nestačil

Bojovný výkon na body nestačil

Vysokomýtští futsalisté v prvním kole 1. Futsal ligy zajížděli na palubovku Ústí nad Labem, kde ale bohužel i přes oslabenou sestavu a bojovný výkon na domácí Rapid nestačil.

Branky a nahrávky: 5. Zápotocký Jiří (Gajdoš M.), 8. Zápotocký Jaroslav (Zápotocký Jiří), 18. Schorsch (Zápotocký Jaroslav), 32. Zápotocký Jaroslav (Vobořil) – 5. Ráliš D. (Vojtíšek), 10. Demjančuk (Ráliš D.), 16. Palatka (Gerčák) Rozhodči: Černý - Dragoun. Diváci: 132. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:3. 4:3.

Rapd Ústí nad Labem: Klečka (Smolař, Mrázek) – Zápotocký Jiří, Vobořil, Gajdoš M., Zápotocký Jaroslav – Čapek, Novák, Schorsch, Šebek. Náhradníci: Hajaš, Gajdoš J.

1. FC Nejzbach Vysoké Mýto: Gerčák (Špinar) – Ráliš Š., Ráliš D., Rajnoch, Vojtíšek – Demjančuk, Jeníček, Palatka.

KOMENTÁŘ 

Nejzbach do utkání vstoupil ve velmi oslabené sestavě, když řada zkušených hráčů na zápas neodjelo. V úvodu utkání byl nebezpečnější domácí Rapid, když si vypracoval několik slibných šancí, ale Gerčák vše pochytal. V 5. minutě se Nejzbach dostal do brejkové situace, kterou dokázal proměnit David Ráliš, po skvělé přihrávce Marka Vojtíška - 0:1. Hned vzápětí přišel, ale zkrat hráčů Nejzbachu, když deset vteřin po úvodní brance nechali Gajdoše osamoceného, který našel Jiřího Zápotockého a ten už zakončoval do prázdné branky - 1:1. Ústí po vyrovnávací brance pokračovalo v tlaku a v 8. minutě souhra bratrů Zapotockých, přinesla pro domácí Rapid druhou gólovou radost - 2:1. Nejzbach poté převzal iniciativu a několikrát ohrozil domácího brankáře Klečku, ten ale několik střel pochytal. V 10. minutě, ale Martin Ráliš našel, novou akvizici Nejzbachu Viktora Demjančuka, který zakončoval do odkrtyté branky a bylo srovnáno - 2:2. Poté jsme sledovali vyrovnonou bitvu a šance byly na obou stranách. V 16. minutě Gerčák dlouhým míčem našel Palatku, který nekompromisně zakončil - 2:3. Jenže Ústí stihlo ještě před poločasem znovu zareagovat, když Jan Schorsch v bezprostřední blízkosti prostřelil Gerčáka - 3:3. V prvním poločase už fanoušci další žádnou branku neviděli a do kabin se šlo za stavu 3:3. 

Druhý poločas už tak atraktivní pro diváky nebyl, oba týmy zlepšili obrannou fázi. Několik málo šanci, ale k vidění bylo, ale proti gólovým radostím byl hostující Gerčák nebo domácí Klečka. Rozhodující moment zápasu, ale přišel ve 32. minutě, když vysokomýtští hráči nechali znovu Jaroslava Zápotockého zakončit do prázdné branky po přihrávce Vobořila - 4:3. Nejzbach se poté snažil vyrovnat, do několik slibných šancí se dostal Rajnoch, který patřil mezi nejlepší hráče na palubovce v utkání, ale domácí brankář byl proti. Ani v závěrečné hře s Gerčákem, Nejzbach nedokázal najít odpověď na branku Rapidu, a tak v Ústí i přes bojovný výkon utrpěl porážku 4:3. 

OHLASY PO UTKÁNÍ 

David Ráliš (1. FC Nejzbach Vysoké Mýto): "Do Ústí jsme jeli s respektem. Hráli jsme od zadu a čekali jsme na šance. Bohužel jsme v prvním poločase nezachytávali naběhy na zadní tyč, ze kterých nás soupeř trestal. To byl hlavní rozdíl, který rozhodl zápas. I přesto jsme odvedli bojovný výkon, jen škoda neproměněných šancí. Mrzí nás, že z Ústí odjíždíme bez bodu."

Martin Brychta (1. FC Nejzbach Vysoké Mýto): "Vzhledem k tomu v jaké jsme byli sestavě, tak jsem hráčům poděkoval za bojovný výkon. Bylo vidět, že nejsme úplně sehraní, abychom útočné akce zakončovali do brány a tímto jsme se o lepší výsledek připravili. Domácí využili všechno, co měli a byli tam i nějaké tyčky. My jsme nebyli daleko od toho, abychom dali vyrovnávací gól. Bohužel se nám to nepodařilo a jedeme domů bez bodového zisku. S výkonem hráčům jsem byl spokojen a určitě jsme v Ústí nad Labem nezklamali. Je určitě škoda, že jsme si nezískali aspoň jeden bod. Dáváme mužstvo stále dohromady a náš cíl v letošním ročníku je jednoznačně záchrana v soutěži."

Jaroslav Zápotocký (FC Rapid Ústí nad Labem): "Všichni jsme věděli, že je to pro nás velmi důležitý zápas a chtěli jsme ho před domácími fanoušky zvládnout. Jsem rád, že jsme dneska vyhráli a tři body zůstaly doma. Musíme do dalších zápasů ale zlepšit obrannou fázi a pohyb."

Martin Dlouhý (FC Rapid Ústí nad Labem): "Chtěli jsme dát v zápase první gól, abychom se trochu uklidnili. Měli jsme poměrně tlak a na míči jsme byli lepší. Inkasovali jsme první branku, ale bylo dobře, že jsme za vzápětí za deset sekund vyrovnali a to bylo velmi důležité. Po úvodních dvou brankách u nás i u soupeře spadla nervozita a začal se hrát trochu více futsal. Oba týmy mají hodně mladých hráčů a bylo to z obou stran trochu bláznivé. Pro nás bylo důležité, že jsme doma zvládli vstup do soutěže a získali tři body. S Vysokým Mýtem budeme asi bojovat o spodek tabulky, a proto je vítězství s tímto soupeřem pro nás velmi důležité. Výhra nad Vysokým Mýtem nám z psychického hlediska hodně pomůže na startu do nové sezony. Jsem moc rád za vítězství, které se nerodilo lehce. Tři body zůstaly doma a toho si vážíme."

 

Diskuze

Nejbližší narozeniny

07.05.2024 Jakub Slavík (26)
17.06.2024 Jan Palatka (20)
13.07.2024 Petr Jeníček (41)
Iveco Czech Republic, a. s. Město Vysoké Mýto STAVEBNINY VM s.r.o. Nopek KBT Elektronik Mados Sapa LPJ JD Dlouhý s.r.o. Concept Kovošrot - Ivan Ševčuk BKN TOMIL s.r.o. TVARMETAL, s.r.o. AB design Czech s.r.o. Pardubický kraj Národní sportovní agentura Mejtostav ps s.r.o. Joma
Kobylka hotel Vysoké Mýto

Počet návštěv: 98165
Posledních 30 dnů: 223 | Posledních 7 dnů: 55 | Poslední den: 6

© 2024 1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto | Všechna práva vyhrazena | vladimir.zidek@email.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne