1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto

Oficiální stránky futsalového klubu
1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto
www.nejzbach.cz    

1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto

Budu se snažit abychom dosáhli společného cíle, říká trenér týmu Martin Brychta

Budu se snažit abychom dosáhli společného cíle, říká trenér týmu Martin Brychta

Jedna z tváří vysokomýtského futsalu, Martin Brychta, v obsáhlém rozhovoru hodnotí, jak průběh sezony, tak i svou minulost v týmu SK Slávia Praha.

 

 

 

V minulých letech jste trénoval Slavii Praha, jak zpětně hodnotíte toto angažmá ?

Velmi pozitivně, protože jsme v posledních sezonách, co jsem tam působil, získali bronzovou a stříbrnou medaily. A samozřejmě je to jiná nová zkušenost, v jiném prostředí, mezi novými lidmi.

Co vás vedlo k tomu ve Slávii Praha ukončit angažmá ?

Působil jsem tam s roční pauzou sedm let, což už je pro trenéra v jednom klubu dlouhá doba, navíc se pomalu Slávia stávala profi týmem, nároky by byly jak na hráče, tak na trenéra větší, a mě přece jen "živí" něco jiného, futsal je mým koníčkem. A když přidáte ještě dojíždění...

Před letošní sezonou jste kývl na nabídku trénovat A-tým Nejzbachu, bylo rozhodování složité ?

Já jsem kývl na pomoc klukům (hráčům), kteří chtěli po tom, co se v Nejzbachu stalo po skončení loňské sezony, znovu hrát nejvyšší soutěž. Stal jsem se součástí nového vedení, a trénování tak nějak vzešlo při rozdělování kompetencí. Takže to nebylo složité.

Nejzbach má jasný cíl a to návrat do VARTA futsal ligy, jako to vnímáte jako trenér ? 

Tento cíl je dán vedením i hráči, proto jsem do toho šel, a budu se snažit se svými silami, abychom jsme tohoto společného cíle dosáhli.

Jak jste momentálně spokojený se skladbou kádru ?

Kádr je na papíře široký, ale ne vždy se na zápas sejdeme v té nejsilnější sestavě. To je zatím jediný problém ke spokojenosti, jinak skladba je na dané podmínky nadstandartní.

V čem vidíte nejsilnější stránky Nejzbachu ?

Nejsilnější stránka Nejzbachu je domácí prostředí v čele s výbornými fanoušky, kteří nás podporují i v této neextraligové době. Samozřejmě je to i zkušenost z nejvyšší soutěže, která je v určitých zápasech patrná.

Nadstandartní výkony podává letos Lukáš Merkl, koho z hráčů byste vyzdvihl vy ?

Lukáš je nejen "střelec", ale dokáže v pravý okamžik strhnout mančaft k lepšímu výkonu, takže je to jeden z pilířů týmu, ale nerad vyzdvihuji jednotlivce, futsal je přece jen týmový sport.

V tabulce se nacházíme na druhé příčce, jak byste zhodnotil první polovinu soutěže vy ?

Až na výkon v Jeseníku jsem vcelku spokojený, ale jsme teprve v polovině, jak sám říkáš, takže budeme zajíce počítat až po honu.

Který zápas se podle vás Nejzbachu letos nejvíce povedl ?

Tak třeba  hned ten první v Hodoníně, kam jsme odjížděli v oslabené sestavě, jsme zvládli výsledkově. Ale co se týče futsalovosti, tak zatím nejlepší byl podle mě první poločas s Loučkami na domácí palubovce.

V příštím utkání se na domácí palubovce utkáme s Hodonínem, co od tohoto utkání očekáváte ?

Díky tomu, že Hodonín hrál v minulosti ligu, má ve svých řadách zkušené futsalisty, a chtěl by také zpět mezi elitu, bude to těžké, a rozhodovat budou maličkosti, tak jak tomu bylo v případě prvního vzájemného zápasu.

 

 

 

Diskuze

Nejbližší narozeniny

17.06.2024 Jan Palatka (20)
13.07.2024 Petr Jeníček (41)
13.07.2024 David Ráliš (22)
Iveco Czech Republic, a. s. Město Vysoké Mýto STAVEBNINY VM s.r.o. Nopek KBT Elektronik Mados Sapa LPJ JD Dlouhý s.r.o. Concept Kovošrot - Ivan Ševčuk BKN TOMIL s.r.o. TVARMETAL, s.r.o. AB design Czech s.r.o. Pardubický kraj Národní sportovní agentura Mejtostav ps s.r.o. Joma
Kobylka hotel Vysoké Mýto

Počet návštěv: 98215
Posledních 30 dnů: 206 | Posledních 7 dnů: 41 | Poslední den: 3

© 2024 1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto | Všechna práva vyhrazena | vladimir.zidek@email.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne