1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto

Oficiální stránky futsalového klubu
1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto
www.nejzbach.cz    

1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto

Máme jediný cíl a to je návrat do VARTA futsal ligy, říká Petr Jeníček.

Máme jediný cíl a to je návrat do VARTA futsal ligy, říká Petr Jeníček.

Jeden ze zachránců vysokomýtského futsalu Petr Jeníček hodnotí v obsáhlém rozhovoru minulou i aktuální situaci v klubu.

Nejzbach se v létě ocitl v těžké situaci, jak se zpětně na toto dění v klubu díváš?

Moc zpětně se dívat nechci. Věci se dali řešit. Ale důležité je, že klub funguje dál. Podařilo se nás dohlásit na poslední chvíli do 2.ligy a Nejzbach tak může nadále reprezentovat Vysoké Mýto v celostátní soutěži ve futsale a být nadále jeho chloubou.

Jak pro Tebe samotného bylo složité celou tuto situaci vyřešit, najít správné členy na své funkce a dostat tým zpět do chodu?

Situace byla hodně složitá. Ale v první řadě mi to ulehčili hráči, kteří jasně řekli, že chtějí nadále bojovat za Nejzbach a další hráči, že se chtějí vrátit a pomoci nám zpět do ligy. Začal jsem řešit situaci s městem Vysokým Mýtem, kde byli proto, aby klub nadále fungoval a za jejich pomoci se to i podařilo. Pak začali nekonečné schůzky a jednání na svazu, kde jsem vše řešil a konzultoval. Bylo strašně moc administrativní práce, což bylo pro mě něco nového, ale obrovskou pomoc mi podal kamarád Tomáš Pešír (bývalý fotbalista SK Slavie Praha, Blšan, Kayserisporu, Livingston FC, Jagiellonia Białystok a nyní předseda Hráčské fotbalové unie), se kterým jsem vlastně řešil úplně všechno a díky němu a právníkům se zvolilo nové vedení Nejzbachu. Tam bylo důležité mít lidi, kteří mají ke klubu vztah. Jsem rád, že pan Bohumil Štanglica souhlasil a chtěl klubu pomoci a stal se jejím předsedou. Martin Brychta, Jiří Michalec..to jsou lidi na správném místě,bez kterých bych si Nejzbach nedovedl moc představit a patří jim obrovský dík,co pro futsal v Mýtě dělají. Pomocnou ruku podal i futsalový svaz, Daniel Kolman ( Slavia Praha ) Je samozřejmě spoustu dalších lidí,kterým na futsalu záleží a pomáhají,ale už nemám moc čas je všechny vyjmenovat(smích).

Několik hráčů po změně ve vysokomýtském futsalu projevilo zájem zapojit se zpět k týmu, jak to vnímáš Ty sám?

Je to pravda a jsem za to moc rád. Nevím a nechci soudit, jestli je to kvůli změně ve vedení. Je to o lidech a komunikaci. Důležité ale je, že tu jsou, že tu chtějí hrát a pomoci nám vrátit do Vysokého Mýto zpět nejvyšší futsalovou soutěž.

Jak Tebe samotného těší zvětšený zájem fanoušků o futsal v Mýtě?

Těší a moc. A nejen mě, ale všechny lidi co pro Nejzbach něco dělají. Od hráčů, realizačního týmu, vedení. Je to takové ohodnocení, že to jde správným směrem. Vnímáme to. A všichni jsme na fanoušky hrdí, protože je máme a jsou nejlepší a ženou nás tam, kam patříme a to do nejvyšší soutěže. Je vidět, že i jim záleží na klubu a i oni nám strašně pomáhají. Neotočili se na nás zády v tom co se stalo a všichni si přejí a mají stejný cíl, jako my a to je POSTUP.

Teď ale k aktuální situaci, cíl pro tuto sezónu je jasný a to návrat do VARTA futsal ligy, jak to vidíš Ty?

Samozřejmě všichni si přejeme a máme jediný cíl,kterým je postup a návrat do 1.VARTA futsal ligy. Proto tu jsme, všichni víme, o co hrajeme. To je první nejdůležitější cíl. Všechno máme ve svých rukách (nohách) a matematika je jednoduchá, když všechno vyhrajeme, postoupíme a nemusíme na nikoho koukat. Bohužel, byly zápasy,kde se to křížilo s velkým fotbalem a kluci měli povinnosti na zeleném pažitu a nemohli tak odjet na zápas futsalový, kde se to projevilo i ztrátou bodů. Nicméně postup je jedna věc, ale jsou další zásadnější věci k řešení. Máme před sebou ještě hodně práce, ale věřim, že vše se podaří.

Momentálně se nacházíme v tabulce 2.ligy-východ na druhé příčce s 19.body, jak zatím hodnotíš průběh sezóny?

No mohlo to být minimálně o 3 body lepší, ale jak už jsem zmínil. Nastala situace, kde jsme jeli na zápas v šesti lidech z důvodů velkých fotbalů. Jediná ztráta co mě mrzí je v Jeseníku, měli jsme tam jasně vyhrát, ale bohužel nám to naší nekoncentrovaností a i přes drtivý tlak a obětavostí soupeře uteklo. Jinak si myslím, že podáváme hodně kvalitní výkony a zápasy si ne komplikujeme. Je vidět rozdíl, naše kvalita a zkušenost. Hodnotit budeme po posledním letošním zápasu a bude měsíc čas se připravit na závěrečná a rozhodující odvetná utkání.

Před letošní sezónou ohlásil návrat do týmu Lukáš Merkl, co říkáš na jeho nadstandardní výkony?

Lukáš se vrátil a přišel nám pomoci, máme tu dobrou partu, takže se mu nedivím, ani nás nemusel moc přemlouvat (smích). Ne jasně, je to rozdílový hráč s čichem na góly, má to v sobě a jeho styl hry, je přesně to, co tady potřebujeme. Ale je to zásluha celého týmu, každý má své úkoly na palubovce, a když trenér dokáže dobře na kombinovat chemii mezi hráči, nese to své ovoce. Ale Lukáš není jediný co podává nadstandardní výkony. Pavel Formánek je velkým přínosem a předává zkušenosti a má stoupající výkonnost, to samé Kuba Gerčák. Jsme jeden tým a těší nás, když se někdo dostane na výsluní (smích).

V příštím utkání se na domácí palubovce utkáme s Baníkem Ostrava, co od tohoto utkání očekáváš?

Už jen to, že tu budeme mít tak zvučné jméno, jako je Baník i když asi ne ve futsalu, tak známý, tak se na zápas strašně moc těšíme. Mají v týmu bývalý ligový fotbalisty a kvalitu mít zřejmě budou. Nemají špatné výsledky a nedostávají moc gólů. Ale já věřím v úžasnou atmosféru, co naši fanoušci v Nejzbach aréně vytvoří. Takže jim přeji příjemnou podívanou a věřím v kvalitní futsal. A my i s úctou k Baníku samozřejmě nic jiného než vítězství nebereme.

 

Diskuze

Nejbližší narozeniny

07.05.2024 Jakub Slavík (26)
17.06.2024 Jan Palatka (20)
13.07.2024 Petr Jeníček (41)
Iveco Czech Republic, a. s. Město Vysoké Mýto STAVEBNINY VM s.r.o. Nopek KBT Elektronik Mados Sapa LPJ JD Dlouhý s.r.o. Concept Kovošrot - Ivan Ševčuk BKN TOMIL s.r.o. TVARMETAL, s.r.o. AB design Czech s.r.o. Pardubický kraj Národní sportovní agentura Mejtostav ps s.r.o. Joma
Kobylka hotel Vysoké Mýto

Počet návštěv: 98159
Posledních 30 dnů: 227 | Posledních 7 dnů: 53 | Poslední den: 6

© 2024 1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto | Všechna práva vyhrazena | vladimir.zidek@email.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne