1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto

Oficiální stránky futsalového klubu
1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto
www.nejzbach.cz    

1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto

ZEPTEJTE SE #1 | Petr Jeníček

ZEPTEJTE SE #1 | Petr Jeníček

Fanoušci mohli pokládat otázky GM Petru Jeníčkovi na IG a FB a že jich opravdu pár bylo. Petr Jeníček se rozpovídal, jak o cílech nebo fungování Nejzbachu, nebo také svých fotbalových začátcích, které neměl jednoduché, to vše se ale dočtete v rozhovoru.

Budeme tě i v příští sezóně vídat na futsalových palubovkách? 

Když to zdraví dovolí a já se budu cítit dobře a budu vědět, že to má smysl, tak určitě. I když bych byl raději, kdyby to rozhodnutí měli mladí hráči a přistupovali k tomu jako my a věděli co nás to všechno stojí úsilí a o co tady bojujeme, a hlavně co hráči před námi pro to museli udělat. Bohužel generace je jiná a je mi z toho smutno. Ale sálovky mám objednané.

Kterého futsalového hráče jsi nejvíc obdivoval, a proč právě Dana Kolmana?

Dan byl od mého mládí velkou inspirací, ale bohužel dodnes jsem se mu nedokázal vyrovnat, jeho technika byla úžasná. Má tah na bránu a to miluju (smích). Ale jinak já neměl vzor. Co jsem přišel z fotbalu do futsalu, nikoho jsem neznal. Já jen můžu obdivovat hráče jako je Géra, Dlouhán, Vladyka, Rešetár, Mikan, Sláma, Rajnoch, Kamenický nebo Marešáci, a mohl bych jmenovat spoustu dalších, nechci ale na někoho zapomenout, to jsou lidi, kteří toho udělali nebo stále dělají pro český futsal strašně moc.  

Jaké to je pro tebe působit v pozici generálního manažera Nejzbachu? 

Především to je zodpovědnost vůči městu, sponzorům, fanouškům a klubu. Pro mě je to srdeční záležitost. Jsou to velké starosti, jak na hřišti, tak i mimo něj. Ale věřím, že se všemi trablemi zvládneme klub dostat, tam kam patří, a to do 1. Futsal ligy. 

Kde vidíš Nejzbach za tři roky?

Věřím, že klub z Vysokého Mýta bude stálicí mezi giganty v 1. Futsal lize. Příští rok Nejzbach oslaví 40 let a není větší motivace, než postoupit do 1. Futsal ligy.

Bylo těžké přemluvit Libora Gerčáka k návratu?

S Gérou jsem v kontaktu pořád. Libor má po odchytání zápasu na MS proti Brazílií velké nabídky do top klubů a to nejenom v ČR. Ale my už jsme se před MS domluvili a klobouk dolů před Gérou. Řekl, že chce být v Nejzbachu, i když je ve 2.lize a chce udělat vše, aby Nejzbach postoupil zpět do 1. Futsal ligy, bez ohledu na nabídky, které do klubu přijdou.

Jsi na práci a fungování Nejzbachu sám, nebo ti nějak někdo pomáhá?

Máme výkonný výbor a každý dělá co může. Situace není jednoduchá. Ale administrativa a veškeré zařizování, plánovaní jde za mou. Ale hodně mi pomáhá Martin Brychta, který řeší především tréninkové záležitosti a prezident klubu, s kterým dáváme dohromady možnosti. Pak tu mám ještě Petra Svobodu, který se kompletně stará o PR klubu.

Uvidíme Nejzbach příští rok v 1. Futsal lize?

Uděláme pro to všechno, větší motivace není. I kdyby se měli vrátit hráči ze sezóny mistrů.

Je těžké do futsalu sehnat peníze?

Těžké je shánět peníze všude do sportu, futsal není výjimkou.

Je v plánu nějaké propojení mýtského fotbalu a futsalu?

Za mě by to bylo něco úžasného a hodně by to pomohlo fotbalu a futsalu ve Vysokém Mýtě. Můžu posoudit jen z vlastní zkušenosti, že ti to přidá ještě o level výš. Nějaké propojení tam máme, ale teď se fotbal musí soustředit především na svoje výkony kluků v soutěži, aby zvládli potvrzovat svoje výsledky v divizi a urvali postup do ČFL.

Jak vzpomínáš na svoje fotbalové začátky?

Začátky si moc nepamatuji, prý mi byly dva roky a v pěti, to už si pamatuji. To mě starší hráči moc nebrali a říkali, že to neumím, tak jsem se rozbrečel a šel s tátou domů, že už to hrát nebudu. No po pár letech, už to bylo lepší a naštěstí se vše otočilo.

Ve fotbale od letošní sezóny působíš v Kutné Hoře, co tě právě tam zavedlo?

V Kutné Hoře jsem už úspěšně působil asi před osmi lety. To byla situace jiná. Teď bych chtěl klubu především pomoci zkušenostmi ke klidné záchraně.

Proč už nepůsobíš v Heřmanicích a plánuješ se tam někdy vrátit?

Protože hraji v Kutné Hoře. Plánovat můžeš, ale bude mi devětatřicet (smích).

 

Diskuze

Nejbližší narozeniny

07.05.2024 Jakub Slavík (26)
17.06.2024 Jan Palatka (20)
13.07.2024 Petr Jeníček (41)
Iveco Czech Republic, a. s. Město Vysoké Mýto STAVEBNINY VM s.r.o. Nopek KBT Elektronik Mados Sapa LPJ JD Dlouhý s.r.o. Concept Kovošrot - Ivan Ševčuk BKN TOMIL s.r.o. TVARMETAL, s.r.o. AB design Czech s.r.o. Pardubický kraj Národní sportovní agentura Mejtostav ps s.r.o. Joma
Kobylka hotel Vysoké Mýto

Počet návštěv: 98116
Posledních 30 dnů: 248 | Posledních 7 dnů: 59 | Poslední den: 6

© 2024 1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto | Všechna práva vyhrazena | vladimir.zidek@email.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne