1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto

Oficiální stránky futsalového klubu
1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto
www.nejzbach.cz    

1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto

Vysokomýtský matador Petr Jeníček končí svoji kariéru

Vysokomýtský matador Petr Jeníček končí svoji kariéru

Končím, toto slovo vyslovil devětatřicetiletý Petr Jeníček, který se rozhodl ukončit svou bohatou kariéru.

V hlavě sportovce je tento moment vždy obrovským milníkem. Mnozí váhají, oddalují, kladou si otázku, jestli už nastala ta správná chvíle. Samozřejmě, ideální je odejít na vrcholu, to se však nepodaří každému. Petrovi Jeníčkovi usnadnilo rozhodnutí zlomení kotníku. S frakturou odehrál celý druhý poločas proti Helasu Brno. Dřel, bojoval a v závěru orazítkoval tyč brněnské svatyně. Nejzbach nakonec padl po boji 3:4, mezi poražené však toho večera Petr Jeníček určitě nepatřil. "Cítil jsem bolest a lupnutí. O přestávce jsem si nechal nohu zatejpovat, spolykal prášky proti bolesti a šel na plac. Věřil jsem, že na Brno máme. Strašně jsem chtěl pomoci k první výhře v ročníku. Nakonec však bohužel druhý den rentgen potvrdil zlomeninu kotníku a já věděl, že je zle", smutně dodává vysokomýtský srdcař. 

Jeho fotbalová kariéra byla pestrá. Po mládežnických začátcích ve Vysokém Mýtě odešel do Hradce Králové, poté do Slavie Praha, kde mu však podepsání profesionální smlouvy s A-týmem zhatila vážná autonehoda. Po devíti operacích se však dokázal vrátit v plné parádě, v následujících pěti letech působil v týmech 2. slovenské ligy a po návratu do Čech prošel Čáslaví, Kutnou Horou, Motorletem Praha a Vysokým Mýtem. Následně přetrhané vazy v koleni jeho fotbalový život přerušily, ale nezastavily. Následovala angažmá v Náchodě, Ústí nad Orlicí, Letohradě, Jirnech a Českých Heřmanicích, aby svoji fotbalovou pouť zakončil tam, kde ji započal ve Vysokém Mýtě. Svoji druhou lásku našel Petr Jeníček ve futsalu. Od roku 2011 tvrdil obranu Nejzbachu Vysoké Mýto a velkým dílem se coby funkcionář zasloužil o setrvání klubu na české futsalové mapě. 

"Všechno zlé je pro něco dobré, budu mít teď dostatek času na svůj osobní život. Hrozně moc jsem toho na úkor sportu obětoval. Teď se těším na výlety, dovolenou a chvíle se svými nejbližšími. Mám jim co vracet. Ve funkci generálního manažera 1. FC Nejzbach Vysoké Mýto chci připravit mančaft k záchraně v 1. Futsal lize. Chtěli bychom ještě zamíchat sestupovými kartami a udržet v Mýtě první ligu. Už kvůli fanouškům, kteří nám i přes tristní podzim zůstávají věrní", uzavírá Petr Jeníček. 

Diskuze

Nejbližší narozeniny

07.05.2024 Jakub Slavík (26)
17.06.2024 Jan Palatka (20)
13.07.2024 Petr Jeníček (41)
Iveco Czech Republic, a. s. Město Vysoké Mýto STAVEBNINY VM s.r.o. Nopek KBT Elektronik Mados Sapa LPJ JD Dlouhý s.r.o. Concept Kovošrot - Ivan Ševčuk BKN TOMIL s.r.o. TVARMETAL, s.r.o. AB design Czech s.r.o. Pardubický kraj Národní sportovní agentura Mejtostav ps s.r.o. Joma
Kobylka hotel Vysoké Mýto

Počet návštěv: 98096
Posledních 30 dnů: 297 | Posledních 7 dnů: 62 | Poslední den: 6

© 2024 1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto | Všechna práva vyhrazena | vladimir.zidek@email.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne