1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto

Oficiální stránky futsalového klubu
1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto
www.nejzbach.cz    

1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto

Sezónu hodnotím jako nevydařenou, říká GM Petr Jeníček

Sezónu hodnotím jako nevydařenou, říká GM Petr Jeníček

Generální manažer Petr Jeníček se ohlíží za minulou předčasně ukončenou sezónou. V rozhovoru také prozradil že nadále doufá, že Nejzbach bude i v příští sezóně bojovat ve VARTA futsal lize.

Co říkáš na rozhodnutí že letošní sezóna definitivně skončila?

Rozhodnutí je to určitě správné. Vláda České republiky a Bezpečnostní rada státu vyhlásila 12.3.2020 nouzový stav, kvůli pandemii koronaviru (COVID - 19). Sport jde v tuto chvíli stranou, jde především o zdraví, o zdraví nás všech. I když, se už pomalu opatření rozvolňují, tak riziko nákazy je tam stále. Kdybychom odehráli utkání a někdo by byl pozitivní na COVID – 19, tak by šel do karantény na 14 dní nejen hráč, ale také celý domácí tým i hostující včetně realizačního týmu. Samozřejmě to může být i jinak, ale to nikdo neví. Za další si myslím, že i spousta týmů by měla problém s rezervováním haly, jestli vůbec budou otevřené. Výkonný výbor Svazu futsalu ČR tak rozhodl a mi to respektujeme.

Ve většině zemích se ročník anuloval, jaký máš názor na to že u nás byl vyhlášen mistr a sestupující? 

To je těžké. V tuto chvíli není žádné rozhodnutí správné. Je pravda, že i vyspělejší země většinou ročník anulovaly, anebo ještě vyčkávají. U nás VV SFČR vyhlásil po 20. kole Vítěze soutěžního ročníku především s možností účasti zástupce ČR v UEFA Futsal Champions League v soutěžním ročníku 2020/2021. A nutno podotknout, že to i odsouhlasilo asi 95 % týmů 1. a 2. ligy. Dále tam jsou i smlouvy s partnery a další věci. Je to opravdu nelehká situace pro všechny, na kterou nikdo nemohl být připraven. Ale letos o titul hráli 4 týmy (Sparta Praha, Chrudim, Teplice, Plzeň) vyhrát mohl každý z nich a tam zklamání z rozhodnutí musí být obrovské. Dá se říct, nespravedlivé.

Pro Nejzbach rozhodnutí VV SFČR znamená sestup, prožíváš velké zklamání?

Zklamání je veliké, a ještě teď to rozdýchávám. VV výbor rozhodl o Vítězi a sestupujících dle aktuální tabulky, bez možnosti se porvat o 6 bodů a malý zázrak. Ale my nesestoupili kvůli rozhodnutí VV, ale za předvedené výkony v celé (neúplné) sezóně.

Je tu momentálně šance, že by Nejzbach i nadále zůstal ve VARTA futsal lize?

Věříme a doufáme, že bude možnost a nějaká šance zůstat ve Varta futsal lize i v příští sezóně. Nic méně v tuto chvíli jsme sestoupili do 2.ligy, a tak to je.

A jak bys neúplnou sezónu zhodnotil z pozice generálního manažera?

Jako velmi nevydařenou, plnou zklamání. Ale alespoň nám otevřela oči. Spoléhali jsme na kluky, co ligu hráli a věřili jsme, že to zvládneme všichni. Ale bohužel se nám herními výkony nepodařilo zachránit ligu. Byly v sezóně i povedené zápasy. Třeba před Vánoci se Slavii Praha na domácí palubovce, kdy jsme otočili výsledek v poslední minutě utkání, to byla velká euforie. Ale po novém roce jsme na to nedokázali navázat a druhá půlka soutěže, to bylo spíš utrpení a velká křeč, kde jsme nezískali ani bod. Liga se kvalitou posunula. Kluci měli rodinné a pracovní povinnosti a neumožnilo jim to absolvovat více tréninkových jednotek a to se muselo zásadně projevit i výkonnostně v zápasech, na kterých jsme se i z uvedených důvodů ne vždy sešli kompletní.

Současná krize bude podle všeho mít velký dopad na sport, myslíš že je futsal v ohrožení? 

Současná krize bude mít dopad nejen na sport. Ale nemyslím si, že by byl futsal, nebo jiný sport úplně v ohrožení. Bude se šetřit, budou menší rozpočty a kluby se budou muset uskromnit. Situace nebude jednoduchá, ale myslím si, že zvládnutelná.

Myslíš že se současná krize dotkne Nejzbachu? 

Nedotkne se jen Nejzbachu, dotkne se více sportovních klubů, nejen futsalových. Jednáme a budeme jednat s partnery, aby klub mohl fungovat a byl připraven na 2. ligu a kdyby přišla možnost, tak i na VARTA futsal ligu. Juniorku budeme mít stále v nejvyšší soutěži a ta se musí také zabezpečit. A ta pro náš klub bude důležitá. Nastanou nějaká úsporná opatření, které s vedením klubu řešíme.

Jsou v plánu nějaké změny v hráčském týmu, můžou se fanoušci těšit na posílení kádru? 

Změny nastanou. Ať už budeme hrát 2.ligu, nebo nám bude umožněno zůstat v 1.lize. Nic se nezmění na tom, co jsme si nastavili. Budeme to chtít hrát především z řad vlastních, kde dostanou prostor kluci, kteří vyšli z naší juniorky, doplněny hráči ze současného kádru, kteří by měli být kostra týmu. Samozřejmě to nese i svá „ale“, ale je to jediná a myslíme i správná dlouhodobá cesta, kterou půjdeme a kde budeme dávat prostor našim klukům. Co se týče posil, tak si myslím, že minimálně na jednu se fanoušci těšit mohou.

 

Zdroj fotky: VARTA futsal liga

 

Diskuze

Nejbližší narozeniny

07.05.2024 Jakub Slavík (26)
17.06.2024 Jan Palatka (20)
13.07.2024 Petr Jeníček (41)
Iveco Czech Republic, a. s. Město Vysoké Mýto STAVEBNINY VM s.r.o. Nopek KBT Elektronik Mados Sapa LPJ JD Dlouhý s.r.o. Concept Kovošrot - Ivan Ševčuk BKN TOMIL s.r.o. TVARMETAL, s.r.o. AB design Czech s.r.o. Pardubický kraj Národní sportovní agentura Mejtostav ps s.r.o. Joma
Kobylka hotel Vysoké Mýto

Počet návštěv: 98090
Posledních 30 dnů: 316 | Posledních 7 dnů: 62 | Poslední den: 5

© 2024 1. Fc Nejzbach Vysoké Mýto | Všechna práva vyhrazena | vladimir.zidek@email.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne